Aanbod Huren in Zijdebalen

Het nieuwbouwproject Zijdebalen bestaat uit 4 moderne woonblokken met vrije-sector huurappartementen. Inmiddels zijn alle appartementen van woonblok 1 & II volledig verhuurd. Er kunnen appartementen vrijkomen in deze woonblokken. Om te checken of er een appartement beschikbaar is, kan je contact opnemen met Gevaert Vastgoedbeheer  of REBO Vastgoedmanagement .

Woonblok IIII – nog in aanbouw, nieuwbouwappartementen eind zomer 2019 beschikbaar
De prognose oplevering voor woonblok IIII staat op dit moment op het einde van de zomer 2019*. Als er meer bekend is over de start verhuur ontvang je uiteraard een nieuwsbrief, zorg dus dat je persoonlijke account up to date is!

* aan een prognose kunnen geen rechten worden ontleend.

Woningselector

Locatie

Zijdebalen is een geweldige nieuwe stadswijk aan de rand van de gezellige binnenstad van Utrecht. De nieuwe stadswijk heeft een rijke historie en ligt op de oude Bemuurde Weerd, die rond 1300 ontstond als voorstad van de ommuurde stad Utrecht. De wijk is opgebouwd uit vier woonblokken met daartussen een groen ingerichte openbare ruimte.

Door de ideale locatie fiets je vanuit Zijdebalen in 5 minuten naar de leukste winkels, authentieke werfkelders, gezellige restaurants en musea in hartje Utrecht. De supermarkt ligt op 3 minuten loopafstand, naar het station fiets je in 7 minuten en de snelweg bereik je in 7 minuten met de auto.

Kies voor huren, ga voor vrijheid

Ben je per direct op zoek naar een huis? Wil je je geen zorgen maken over onderhoud en niet de verplichting hebben van een hypotheek? Wil je snel weer kunnen verhuizen en niet afhankelijk zijn van de huizenmarkt? Dan is huren waarschijnlijk de beste keuze! Alles wordt voor je geregeld en je kunt wonen op een fantastische plek in Utrecht in een ruim nieuwbouwappartement met buitenruimte.

Compleet en snel bewoonbaar

Huurwoningen worden standaard opgeleverd met een hoogwaardige keuken, voorzien van alle moderne inbouwapparatuur, en een kwalitatief hoogwaardig ingerichte badkamer. Je kiest het appartement dat het beste bij je past en richt deze naar eigen smaak in.

Optimale service en geen onderhoud

Een woning huren van Bouwinvest betekent goede service. Je hoeft zelf geen (groot) onderhoud aan de woning uit te voeren, dit doen wij voor je. Bouwinvest heeft het onderhoud en beheer van de woningen ondergebracht bij lokale, gespecialiseerde vastgoedmanagers.

Bij Zijdebalen is dit Rebo Vastgoedbeheer. Zij helpen wanneer er iets aan het appartement, of het woongebouw, mankeert. Onze huurders kunnen altijd rekenen op een snelle en professionele uitvoering van (groot) onderhoud en reparaties.

Financieel aantrekkelijk: weet waar je aan toe bent

 • Je betaalt geen inschrijfkosten
 • Je kan gaan en staan waar je wil. Zonder verplichtingen. Je huurt namelijk voor minimaal 1 jaar en daarna heb je slechts 1 maand op zegtermijn.
 • Nooit onverwachte uitgaven aan groot onderhoud.
 • Geen opstalverzekering nodig.

Hoe werkt huren?

De huurwoningen van Zijdebalen maakt onderdeel uit van het Woningfonds van Bouwinvest.

Bij het huren van een woning is het niet alleen belangrijk dat je een goede inschatting van het kostenplaatje kunt maken, maar ook alle overige voorwaarden goed kent. Zo hanteren we bij Bouwinvest een inkomensnorm om in aanmerking te komen voor een woning, maar ook gelden er voorwaarden voor de minimale huurperiode. We hebben ze voor jou op een rijtje gezet:

 • Je moet voldoen aan een inkomensnorm om in aanmerking te komen voor een appartement;
 • Je op zoek bent naar een vrije sector huurwoning (dit betekent dat je geen huursubsidie kan aanvragen);
 • De prijzen die je ziet op de site zijn exclusief water, gas en licht;
 • Ook moet je rekening houden servicekosten, deze zijn EUR 50,- per maand;
 • Wij rekenen geen inschrijfkosten en geen bemiddelingskosten;
 • Je moet voor minimale 1 jaar huren. Daarna heb je slechts 1 maand op zegtermijn;
 • Studenten komen niet in aanmerking voor een woning en garantstellingen van derden worden niet geaccepteerd;
 • De huurprijs kan jaarlijks worden verhoogt tot maximaal 5% en CPI-index.

Interesse

Schrijf je in als geïnteresseerde en blijf automatisch op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.
De verhuur is gestart, de woningen zijn in de zomer al beschikbaar!

Stap 1: Bekijk het woningaanbod.
Bekijk de woningen die je interesse hebben via de woningzoeker. Kies een woning die je voorkeur heeft en meld je aan via het formulier of login in op een bestaand account. Door deze woning toe te voegen aan jouw voorkeur, wordt deze automatisch toegevoegd aan jouw woningvoorkeuren lijst (in je eigen account).

Een nieuw account aangemaakt? Je krijgt via de e-mail een login voor jouw eigen online dossier.

Stap 2: Complementeer jouw eigen online dossier en maak je inschrijving definitief.
Ga binnen jouw account naar 'digitale inschrijfformulier' en maak je inschrijving compleet. Na ondertekening ontvang je een bevestiging per mail.

Stap 3: En wanneer is de woning voor jou?
Het verhuurteam zal jouw online dossier controleren en een ID- en credit check uitvoeren. Zodat we zeker weten dat het een goede match is zowel voor jou als Bouwinvest. Is jouw dossier compleet en akkoord?